En recension av stoltenberrapporten ur finländsk synvinkel

Publicerat 2 september, 2009

2 september 2009                             svenska/Finland               Hufvudstadsbaldet

Hufvudstadsbladet recenserar Stoltenbergraporten ur en finländsk synvinkel.

Finska Hornet över Island?

STOCKHOLM När amerikanerna stängde Keflavikbasen 2006 uppstod det ett militärt tomrum runt ön. Nato-länderna patrullerar Islands luftrum då och då, men efter amerikanernas reträtt har det ryska flygvapnet allt mer närgånget testat Islands försvar.Island har ingen egen försvarsmakt.

Norska ex-utrikesministern Thorvald Stoltenberg föreslår i en rapport till de nordiska regeringarna att finskt och svenskt jaktflyg från och med 2010 ger Natoländerna hjälp med att övervaka Islands luftrum.

Stoltenberg fick i fjol uppdraget att skriva en rapport om hur nordiskt utrikes- och säkerhetspolitiskt samarbete kan utvecklas under de följande 10-15 åren.

Läs mera på HBL.fi

Tryck på länken till Yggdrasils eget diskussionsforum på Facebook för att diskutera innehållet i denna artikel med andra yggdrasilanvändare.  Eller länka denna artikel på Facebook och/eller andra sociala medier enligt eget önskemål genom att välja forum bland genvägarna nedan.

 

 

Diskussion

Välkommen att diskutera på Yggdrasil rf:s facebooksida.

  • Facebook