Grön tillväxt på Nordiska rådets agenda under BSPC

Publicerat 23 augusti, 2013

Mellan 25-27 augusti kommer östersjökonferencen BSPC(Baltic Sea Parliamentary Conference) att annordnas i det estniska Pärnu och enligt norden.org kommer miljöfrågor att ligga högt upp på agendan. Därför har Nordiska rådet tillsatt en arbetsgrupp som haft till uppgift att utreda olika lösningar för tillväxt i samband med hållbar utveckling.

 Läs: Nordiska rådet vill se höga gröna ambitioner vid BSPC

Ordförande i Nordiska rådets näringsutskott Cecilie Tenfjord-Toftby har lett en arbetsgrupp som haft till uppgift att utreda tillväxt och energieffektivitet. Enligt  Tenfjord-Toftby så finns inga motsättningar mellan tillväxt och hållbar utveckling.

 

Utöver miljöfrågor så kommer man också att diskutera människohandel och människorättsfrågor på konferensen.  Även i de här frågorna har man arbetat fram en rapport, men förslag till åtgärder.

Diskussion

  • Facebook