”det behövs en starkare gemensam nordisk förvaltning av rovdjursstammen”

Publicerat 23 augusti, 2013

Dagens Nyheter lyfter fram en rapport av NTB-NT som berättar om svenska vargar som dör i Norge medan norska vargar vandrar till Sverige. Det behövs en starkare gemensam nordisk förvaltning av rovdjursstammen, enligt norska Senterpartiets miljöpolitiske talesman Erling Sande.

Yggdrasilredaktionen har tidigare uppmärksammat det nordiska samarbetet för att räkna gränsöverskridande rovdjur i norra Norden.   I juli 2013 rapporterade norska nationen om politikern Torgeir Trældal(Frp) avsikt att inför Nordiska rådet föra fram ersättningsanspråk för de skador som norska bönder lidit p.g.a. den svenska vargstammen. Det verkar nu som om allt flera vill ha samarbete inom denna fråga.

Läs hela artikeln från Dagens Nyheter (23.8.2013) här:  ”Svenska vargar dör i Norge”

 

Tryck på länken till Yggdrasils eget diskussionsforum på Facebook för att diskutera inlägget ovan med andra nordbor eller länka till ytterligare information om temat som du anser vara relevant med tanke på att föra diskussionen framåt. Eller länka detta yggdrasilinlägg på Facebook och/eller andra sociala medier enligt eget önskemål genom att välja forum bland genvägarna nedan.

Diskussion

  • Facebook