De nordiska beredskapstrupperna vill ha utökat samarbete

Publicerat 10 maj, 2013

norska/Norge                           NRK

Företrädare för de beredskapstrupperna i de nordiska länderna vill stärka samarbetet mellan de nationella truppenheterna. Man får hoppas att planerna på utökat samarbete mellan de nordiska beredskaps- eller insatstrupperna blir verklighet eftersom detta skulle gagna säkerheten för alla nordbor. Dessutom torde t.ex. terrorister avskräckas av tanken på att deras eventuella operationer i Norden bemöts av Nordens samlade beredskapstrupper! Som chefen för den Nationella insatsstyrkan i Sverige påpekar tar kan man i Norden snabbt komma till undsättning ifall något händer i ett annat nordiskt land:

En dagen det skulle skje noe galt, så trenger vi hjelp. Det tar ikke lang tid å reise fra Danmark, Finland eller Norge til Sverige om det skulle skje noe her.

Soldaterna vill samarbeta och chefen för de norska beredskapstrupperna hoppas att politikerna kan undanröja de byråkratiska hindern:

Nå bør politikerne ta tak i alle mulige samarbeidsavtaler slik at dette kan bli et realistisk scenario. Vi kan hjelpe hverandre ved større og mindre hendelser uten at byråkratiet skal hindre oss i det.

Yggdrasil hoppas också att politikerna hörsammar detta upprop.

Läs hela nyheten här.

Tryck på länken till Yggdrasils eget diskussionsforum på Facebook för att diskutera innehållet i denna artikel med andra Yggdrasil användare.  Eller länka denna artikel på Facebook och/eller andra sociala medier enligt eget önskemål genom att välja forum bland genvägarna nedan.

Diskussion

Välkommen att diskutera på Yggdrasil rf:s facebooksida.

  • Facebook