Isländsk gläjde över positiva övervakningsbesked från Sverige och Finland

Publicerat 8 november, 2012

Det nordiska försvarssamarbetet kan ta sig konkreta uttryck i början av 2014 då det är meningen att den av Norge ledda övervakningsrotationen av det Isländska luftrummet skall inleddes med svensk och finländsk medverkan. Islands statsminister Jóhanna Sigurðardóttir ser fram emot det utökade nordiska samarbetet:

 Island värdesätter det nordiska samarbetet gällande utrikes- och säkerhetsfrågor ytterst högt. Det gläder mig därför mycket att processen har nått så långt i frågan om gemensam luftövervakning över Island – även jag tycker att det är en naturlig fortsättning på det nordiska samarbetet.

Läs mer om de historiska samtalen på Nordiska rådets hemsida.

Tryck på länken till Yggdrasils eget diskussionsforum på Facebook för att diskutera innehållet i denna artikel med andra yggdrasilanvändare.  Eller länka denna artikel på Facebook och/eller andra sociala medier enligt eget önskemål genom att välja forum bland genvägarna nedan.

 

Diskussion

Välkommen att diskutera på Yggdrasil rf:s facebooksida.

  • Facebook