Momshotet uppmärksammas av finländsk ledarskribent- förstår sig inte EU på det nordiska medborgarsamhället?

Publicerat 1 oktober, 2012

Borgåbladets ledarskribent Stefan Holmström varnar förtjänstfullt för momshotet från EU.

Akta er alltså, marthor, scouter, idrottsföreningar – bara för att nämna några. EU har sitt fokus inställt på era tigerkakor, virkade grytlappar, och grillade korvar – samt på sångföreningarnas konserter, ungdomsföreningarnas sommarteatrar … listan blir lång: föreningarna i Finland har 15 miljoner medlemmar; en finländare är alltså i snitt medlem i tre föreningar. Årligen utförs 120 miljoner timmar obetalt frivilligarbete av 650 000 aktiva medlemmar, påminner Finlands Svenska Ungdomsförbund i en insändare (Bbl, 4.5). Det är som FSU skriver: det tyder ”på en skrämmande okunskap om organisationernas roll och betydelse i det finländska samhället”.

Läs hela ledaren här: EU:s syn på föreningar kan inte accepteras

Tryck på länken till Yggdrasils eget diskussionsforum på Facebook för att diskutera innehållet i denna artikel med andra yggdrasilanvändare.  Eller länka denna artikel på Facebook och/eller andra sociala medier enligt eget önskemål genom att välja forum bland genvägarna nedan.

 

Diskussion

Välkommen att diskutera på Yggdrasil rf:s facebooksida.

  • Facebook