Undersökning visar att den nordiska identiteten är stark i Sverige

Publicerat 4 april, 2012

4 april 2012                              svenska/Sverige                             Dagens Nyheter

Dagens Nyheter rapporterar om hur en enkätundersökning som utförts på uppdrag av föreningen Norden visade att en stor del av svenskarna har en mycket stark nordisk identitet och stor villighet till samarbete med de övriga nordiska länderna.

Nordiska identiteten är stark

En fjärdedel av svenskarna är mycket positiva till att jobba i ett nordiskt grannland, och vi identifierar oss starkare med Norden än med vårt yrke, visar en ny undersökning.

I undersökningen som utförts på uppdrag av Föreningen Norden frågades 2 500 svenskar om deras inställning till samarbete med grannländerna i frågor som handel, arbetsmarknad och studier.

Och den nordiska identiteten är stark, enligt undersökningen. På frågan om hur starkt man identifierar sig med olika grupper och områden svarade 45 procent att de identifierar sig mycket med Norden. Motsvarande siffra för sitt yrke var 39 procent. Bara 10 procent svarade att de identifierade sig mycket med resten av Europa.

Läs hela artikeln på dn.se

Tryck på länken till Yggdrasils eget diskussionsforum på Facebook för att diskutera innehållet i denna artikel med andra yggdrasilanvändare.  Eller länka denna artikel på Facebook och/eller andra sociala medier enligt eget önskemål genom att välja forum bland genvägarna nedan.

Diskussion

Välkommen att diskutera på Yggdrasil rf:s facebooksida.

  • Facebook