Finlands president Sauli Niinistö (samlingspartiet) öppnar för nordiskt samarbete i sitt öppningstal

Publicerat 1 mars, 2012

första mars 2012                       svenska/Finland                     Hufvudstadsbladet

Den första mars 2012 tillträdde Sauli Niinistö som Finlands president. I sitt öppningstal lyfter han fram nordiskt samarbete som en väg framåt inom utrikespolitiken.  Talet i sin helhet finns tillgängligt på Hufvudstadsbladets webbsida. Kommer Niinistö med någonting nytt?

Niinistös tal vid tillträdandet av presidentämbetet

President Sauli Niinistös tal vid tillträdandet av presidentämbetet i dag. Med reservation för ändringar.

”När jag nu har blivit vald till republikens president och avgivit min högtidliga försäkran inför riksdagen inleds mitt uppdrag som republikens president.

Jag vill tacka Er, president Tarja Halonen, för Ert värdefulla arbete för det finska folkets bästa och för att stärka den internationella säkerheten och det internationella samarbetet. Ert arbete erbjuder en utmärkt utgångspunkt för mitt eget arbete.

Läs resten av talet på HBL.fi

Tryck på länken till Yggdrasils eget diskussionsforum på Facebook för att diskutera innehållet i denna artikel med andra yggdrasilanvändare.  Eller länka denna artikel på Facebook och/eller andra sociala medier enligt eget önskemål genom att välja forum bland genvägarna nedan

Diskussion

Välkommen att diskutera på Yggdrasil rf:s facebooksida.

  • Facebook